آشنایی دانشجویان مدیریت گردشگری دانشگاه سمنان با مهندسی هزار ساله تقسیم آب در سمنان

رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان می گوید : دانشجویان این دانشکده در بازدیدی چند ساعته با نظام تقسیم آب برای آبیاری زمین های کشاورزی در سمنان آشنا شدند .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان ؛ دکتر عبدالمحمد کاشیان با اعلام این خبر گفت : در این بازدید حدود 40  نفر از دانشجویان رشته مدیریت گردشگری این دانشکده با نظام سنتی تقسیم آب در شهر سمنان که قدمتی بیش از یک هزار سال دارد و از قرن‌ها پیش تاکنون رایج و مورد استفاده بوده است آشنا شدند .

دکتر کاشیان با بیان اینکه دانشجویان رشته مدیریت گردشگری مبلغان خوبی برای شناساندن فرهنگ های سنتی به مردم سایر شهرها هستند افزود : این بازدید نیز با هدف آشنایی دانشجویان و معرفی نظام سنتی تقسیم آب در سمنان به مردم سایر شهرها و استانهای کشور به واسطه موقعیت شغلی و رشته تحصیلی آنان برگزار شد .

گفته می‌شود نظام تقسیم سنتی آب در سمنان به حدود هزار سال پیش باز می گردد و شیخ علاالدوله سمنانی از سران ایلخانی که سپس از عارفان به نام ایران شد در هفتصد سال پیش ساماندهی و مهندسی این تقسیم را که تا به امروز نیز ادامه دارد انجام داده است .

این نظام تقسیم در سمنان به طور کلی بدین گونه است که آب از رودخانه‌ای به نام گل رودبار از شمال شهر وارد می‌شود و در محلی به نام آب پخش کن یا پا را به پنج قسمت تقسیم و سپس به ۶ استخر ذخیره آب سرازیر می‌شود که هر کدام نامی دارند و نام‌ها برگرفته از اسامی تاریخی محله‌هایی است که آب وارد آن می‌شود.

همچنین نظام آبیاری در شهر سمنان در سال ۱۳۹۰ با شماره ۴۰۰ در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شد و تلاش برای ثبت جهانی آن نیز در جریان است.

شیوه سنتی آبیاری سمنان باعث ایجاد کوچه باغ های زیبایی نیز در شهر سمنان شده است و اثراتی از آن در خیابان ها و کوچه ها به چشم میخورد و از آنجا که سمنان دارای گویش باستانی است بسیاری از اسامی کوچه باغ ها تحت تاثیر از این گویش از سوی مردم عنوان گذاری شده است.

 کلمات کلیدی
سمیه عبداللهی
تهیه کننده:

سمیه عبداللهی

تصاویر

 -  -  -  -  -  -

0نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

:

*