تاریخچه دانشگاه سمنان :
سال 1353 نخستین مرکز آموزش عالی شهر سمنان با عنوان «مدرسه عالی تکنولوژی سمنان» با زیربنایی بالغ بر 5000 متر مربع و در 7 رشته کاردانی با پذیرش580 دانشجو فعالیت خود را آغاز نمود.
14 سال بعد یعنی در سال 1367 ، این مرکز با توسعه نسبی و پذیرش دانشجو در دو رشته کارشناسی الکترونیک و عمران ، به «مجتمع آموزش عالی سمنان» تبدیل گردید. با گسترش ملموس و چشمگیر فعالیتها و افتتاح دانشکدههای «مهندسی ، تربیت دبیر و آموزشکده دامپزشکی» ، نهایتا در سال 1372 این مجتمع به «دانشگاه سمنان» ارتقاء یافت .
هم اکنون دانشگاه سمنان در دهه پنجم فعالیت خود با داشتن بیش از 800 هکتار فضا ، دارای 5 پردیس آموزشی، پژوهشکده، چندین گروه پژوهشی، پارک علم وفناوری، مرکز رشد واحدهای فناور ، پردیس دانشگاهی (بین الملل) و مرکز آموزش مجازی (الکترونیکی) و بیش از 380 عضو هیأت علمی است که بیش از 40 نفر از آنان دارای مرتبه استادی، بیش از 100 نفر دارای مرتبه دانشیاری و بیش از 200 نفر دارای مرتبه استادیاری میباشند .
این دانشگاه همچنین دارای حدود 12000 دانشجو است که در حدود 80 رشته در مقطع دکتری ، 120 رشته در مقطع کارشناسی ارشد ، 80 رشته در مقطع کارشناشی و 2 رشته در مقطع کاردانی تحصیل مینمایند . دانشگاه سمنان تاکنون در راستای تعلیم و تربیت جوانان این مرز و بوم حدود 40 هزار دانشآموخته داشته است که حدود 10 هزار نفر از این عزیزان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دهها نفر نیز از دانشجویان غیر ایرانی بوده اند. این دانشگاه همچنین در دهه گذشته موفق به برگزاری دهها همایش ملی و بینالمللی شده است. و هم اکنون با دارا بودن 179100متر مربع فضای کالبدی به یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور مبدل شده است.
دانشگاه سمنان هم اینک دارای 79796 مترمربع فضای آموزشی است که سرانه آن برای هر دانشجو به طور متوسط 2/9 متر مربع میباشد؛ این دانشگاه همچنین دارای 20025متر مربع فضای ورزشی است که سرانه فضای ورزشی آن برای هر دانشجو 3/2متر مربع و نیز دارای فضای خوابگاهی به وسعت 28816 متر مربع به با سرانه 5/9 متر مربع به ازای هر دانشجو می باشد.
عناوین پردیسهای دانشگاه:
1- پردیس فنی 2- پردیس علوم پایه 3- پردیس علوم انسانی 4- پردیس علوم وفناوریهای نوین 5- پردیس هنر
پردیس فنی
شامل:
ا- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر 2- دانشکده مهندسی عمران 3- دانشکده مهندسی مکانیک 4- دانشکده مواد و متالورژی 5- دانشکده شیمی، نفت و گاز 6- دانشکده مهندسی (صنایع)
پردیس علوم پایه
شامل :
1-دانشکده ریاضی ، آمار و علوم کامپیوتر 2- دانشکده فیزیک 3- دانشکده شیمی 4-دانشکده علوم (زیست شناسی)
پردیس علوم انسانی
شامل :
1-دانشکده علوم انسانی 2- دانشکده اقتصاد ، مدیریت و علوم اداری 3- دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی
پردیس علوم وفناوری های نوین
شامل :
1-دانشکده مهندسی نفت 2- دانشکده نانو فناوری 3- دانشکده بیو فناوری 4- دنشکده هوا فضا
پردیس هنر
شامل:
دانشکده هنر ، معماری و شهرسازی
سایر دانشکدهها :
1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی 2- دانشکده دامپزشکی 3- دانشکده کویر شناسی 4- دانشکده گردشگری 5- دانشکده منابع طبیعی
آموزشکده:
آموزشکده دامپزشکی شهمیرزاد
معرفی برخی از امکانات پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه :
در عرصه چاپ و انتشارات دانشگاه سمنان دارای 20 عنوان مجله است که 10مجله لاتین، یک مجله بین المللی به زبان عربی و 9 مجله دیگر به زبان فارسی میباشد که از این میان تعداد 12 مجله دارای اعتبار علمی پژوهشی بوده و یک مجله نیز دارای نمایه ISI است .
محققان این دانشگاه تاکنون توانسته اند دهها هزار مقاله با اعتبار (ISI ،Isc ،علمی پژوهشی و علمی ترویجی ) به چاپ برسانند و دهها هزار مقاله نیز در کنفرانسهای ملی و بین المللی ارائه نمایند . همچنین در این دانشگاه تاکنون صدها عنوان کتاب توسط انتشارات دانشگاه به چاپ رسیده و دهها تفاهم نامه علمی ، پژوهشی و فناوری نیز با سازمانهای دولتی و خصوصی منعقد گردیده است .
در این دانشگاه تاکنون صدها طرح پژوهشی برون دانشگاهی با سازمان های دولتی و خصوصی اجراشده است . در بخش همکاری در طرحهای کلان ملی نیز تاکنون این دانشگاه درطرحهای برنامهریزی فناورانه برای تهیه رشد سیلیکون برای مصارف فناوری سلول خورشیدی و بررسی اثرات تغییر اقلیم و مدیریت خشکسالی مشارکت داشته است. در این دانشگاه تاکنون 332 طرح پژوهشی خاتمه یافته درون دانشگاهی نیز اجرا شده است .
دانشگاه سمنان در راستای اهداف پژوهشی برنامه پنجم توسعه کشور و همچنین در راستای سیاستهای وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری برای استفاده از توان علمی و فنی دانشگاه ها و ایجاد و گسترش همکاریهای علمی ، آموزشی و پژوهشی اقدام به انعقاد دهها تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های خارجی نموده است .
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه:
هدف اصلی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه،کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه از طریق تأمین منابع اطلاعاتی چاپی و الکترونیکی لازم و نیز فراهم نمودن محیط مناسب جهت استفاده از این منابع است. درهمین راستا، کتابخانه مرکزی دانشگاه همواره منابع اطلاعاتی خود را همگام با پیشرفت دنیا براساس نیازهای کاربران دانشگاه، بروزرسانی می نماید. در این راستا، بخشی از فعالیت های کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه به شرح زیر است:
• فراهم آوری مواد کتابخانه ای اعم از چاپی و غیرچاپی
• فراهم آوری دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی فارسی و لاتین ( بیش از 300 پایگاه مقالات، کتب، پایان نامه ها و ...)
• ارائه خدمات کتابخانهای (امانت کتاب، تمدید، رزرو، مطالعه در محل و ...)
• انجام خدمات فنی (فهرست نویسی، سازماندهی و نمایه سازی)
• سفارش، تهیه و خرید منابع چاپی و پایگاههای الکترونیکی
• راهنمایی و آموزش مراجعان در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی
• برگزاری کارگاه های آموزشی و آموزش سواد اطلاعاتی
• فراهم کردن محیط فیزیکی مناسب از جمله تالارهای مطالعه (با حدود هزارمتر مربع)
کتابخانه های دانشگاه سمنان مجموعا دارای بیش از 16000عضو، در بخش درون سازمانی و برون سازمانی می باشد. در کتابخانه های این دانشگاه بیش از 183 هزار جلد کتاب فارسی و لاتین موجود است که حدود 143 هزار جلد آن در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه و حدود 40 هزار جلد آن در کتابخانه های اقماری دانشکده های هنر، روانشناسی و علوم تربیتی مهدیشهر و آموزشکده دامپزشکی شهمیرزاد مستقر است.
کتابخانه مرکزی این دانشگاه همچنین جهت سهولت دسترسی کاربران به منابع اقدام به ایجاد سیستم کتابخانه دیجیتال نموده است. کتابخانه دیجیتال این دانشگاه نیز دارای حدود 30 هزار عنوان منابع الکترونیکی میباشد.
همچنین در بخش اسناد کتابخانه مرکزی 52 سند و دستنوشته قدیمی (نامه ها، عقدنامه ها، وقف نامه ها و غیره)، 3 عنوان چاپ سنگی، 595 منبع اعم از کتاب و آرشیو روزنامه ها و مجلات قدیمی و 290 عنوان منبع سمنان شناسی قابل دسترسی می باشد.
خدمات دانشگاه سمنان دربخش فناوری اطلاعات:
فناوری اطلاعات به عنوان بازوی محرک آموزش و پژوهش دانشگاه هم اکنون به بیش از 15000 نفر از دانشگاهیان و پژوهشگران پارک علم و فناوری دانشگاه و افراد خارج از دانشگاه خدمات سرویس اینترنت ارائه می نماید که به طور متوسط در هر لحظه 5000 نفر کاربر آنلاین از آن بهره برداری می نمایند . همچنین 390 کاربر نیز از سرویس ADSL دانشگاه استفاده کرده و 10000 کاربر از سرویس ایمیل دانشگاه جهت تبادل اطلاعات، خدمات دریافت می نماید .
این دانشگاه در راستای انجام اطلاع رسانی مناسب و بهنگام و همچنین افزایش سرعت ارائه خدمات به کاربران داخل و خارج دانشگاه اقدام به راه اندازی 300 وب سایت و زیر سایت اطلاع رسانی نموده که سایت اصلی این دانشگاه جهت استفاده مخاطبان خارج از کشور به زبان های عربی و انگلیسی نیز فعال می باشد، که این امر ضمن افزایش رضایتمندی کاربران موجب تسهیل انجام امور و کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت ارائه خدمات به نحوی شده است که به طور متوسط روزانه 80000 بار از امکانات این وب سایت ها بازدید می گردد.
مرکز فناوری اطلاعات این دانشگاه همچنین جهت تسهیل انجام امور و افزایش رضایتمندی کاربران ، 50 نوع خدمت در زمینه های آموزشی ، فرهنگی، دانشجویی، پژوهشی و فناوری ارائه می نماید. این واحد همچنین در راستای تبادل الکترونیکی با سایر دستگاه ها 50 نوع خدمت الکترونیکی تبادل می کند.
این دانشگاه همچنین جهت افزایش سرعت و پایداری اینترنت در دانشگاه اقدام به استفاده ار فیبر نوری جهت انتقال داده ها نموده است. و با فراهم نمودن اینترنت با پهنای باند اختصاصی 750مگابیت در ثانیه و اینترانت 150مگابیت در ثانیه برای کاربران موجب افزایش سرعت و پایداری دریافت اطلاعات و تسهیل امر پژوهش توسط پژوهشگران شده است.
این مرکز همچنین جهت ایجاد بستر مناسب جهت افزایش دسترسی به اینترنت اقدام به پوشش 98% اینترنت بی سیم درخوابگاه ها و دانشکده ها با استفاده از 400 عدد تجهیزات بی سیم با پهنای باند بالانموده است .
این دانشگاه در زمینه آگاهی بخشی ، پشتیبانی و امداد در حوزه امنیت شبکه های رایانه ای و سامانه های نرم افزاری در حوزه فناوری اطلاعات در استان اقدام به راه اندازی مرکز تخصصی آپا جهت ارتقاء امنیت شبکه نموده است .
دانشگاه سمنان همچنین جهت افزایش سرعت و ظرفیت محاسبات و تجزیه وتحلیل داده ها در راستای کمک به پژوهشگران داخل و خارج از دانشگاه اقدام به راه اندازی مرکز محاسبات سنگین دانشگاه با 600ظرفیت کر و 1200گیگابایت رم و نیز مرکز داده بر اساس استانداردهای بین المللی)Tier1( نموده است.
آیا می دانید که :
- دانشگاه سمنان دانشگاه منتخب، معین و مادر استان سمنان میباشد.
- دانشگاه سمنان جزء محدود دانشگاههایی در کشور است که دارای پارک علم وفناوری میباشد .
- دانشگاه سمنان افتخار میزبانی دبیرخانه هیأت امناء و هیأت ممیزه دانشگاههای منطقه البرز جنوبی را دارا میباشد.
- دانشگاه سمنان تنها دانشگاه دارای دانشکده گردشگری در کشور است.
- دانشگاه سمنان به عنوان دانشگاه معین استان و متولی نظارت و ارزیابی مراکز آموزش عالی استان سمنان میباشد.
- دانشگاه سمنان دارای بیش از 50 انجمن علمی، 10کانون فرهنگی ، هنری و ورزشی و 3تشکل دانشجویی است.
- دانشگاه سمنان هشتمین دانشگاه کشور می باشد که دارای اداره امور کنسولی دانشجویان بین المللی شده است .
- دانشگاه سمنان میزبان اولین آزمایشگاه آموزشی و دانشجویی فناوری نانو در کشور می باشد.
- قرارگرفتن دانشگاه سمنان در فهرست یک درصد دانشگاههای تاثیر گذار دنیا از نظر تعداد استنادات در ده سال اخیر.
- ارتقای رتبه دانشگاه سمنان در ردهبندیهای معتبر ملی و بینالمللی نظیر ISC، شانگهای، تایمز، لایدن، یو رپ، یو اس نیوز و...
- قرار گرفتن نام هفت پژوهشگر دانشگاه در زمره یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان جهان.
- انتخاب سه نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه سمنان به عنوان عضو هیأت علمی نمونه کشوری.
- عضویت دانشگاه سمنان در اتحادیه دانشگاه های جهان اسلام ( FUIW ).
- قرار گرفتن دانشگاه سمنان درجمع مؤثرترین دانشگاههای جهان که دارای بیشترین کمیت تولید علم میباشند بر اساس اطلاعات پایگاه شاخصهای اساسی علم (ISI- ESI).
- نمایه شدن چند مجله دانشگاه سمنان در پایگاه علمی بینالمللیScopus
- انتخاب اساتید دانشگاه سمنان به عنوان دبیران برگزیده از سوی انتشارات معتبر بین المللی و یا چهرههای شاخص بینالمللی.
- عضویت عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان در تیم تدوین گزارش ارزیابی تغییر اقلیم جهانی در سازمان ملل متحد (IPCC)
- قرار گرفتن دانشگاه سمنان در رتبه (11-16) در رتبه بندی دانشگاههای جامع و مؤسسات پژوهشی کشور از سوی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC )
- کسب رتبه یک جشنواره روابطعمومیهای برتر وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حوزه اطلاع رسانی و رتبه نخست جشنواره منطقه 9 کشور در حوزه اطلاعرسانی کرونا در سال 1399.
- دستاوردهای برجسته جهانی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه سمنان نظیر کشف کوتاهترین راهحل برای معمای ریاضی لیب پس از 41 سال، ثبت اختراعات بینالمللی، انجام طرحهای معتبر بینالمللی و...
پارک علم وفناوری دانشگاه سمنان:
پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در سال 1386 مجوز تأسیس دریافت نمود و در سال 1387 نیز کمیته فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با تأسیس این پارک رسما موافقت نمود. پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان ابتدا فعالیت خود را در زمینة الکترونیک کاربردی ، مکاترونیک ، ماشین ابزار، سیستم های کنترل ، فناوری اطلاعات ، فناوری نانو و سیستم های تهویه آغاز نمود. هدف از تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان ، کمک به افزایش ثروت در منطقه از طریق توسعه اقتصاد دانش محور و تجاری سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی و مؤسسات تحقیقاتی و همچنین افزایش قدرت رقابت و رشد و توسعه متکی بر دانش و کمک به جذب دانش فنی و سرمایه های داخلی و بین المللی می باشد .
اقدامات شاخص پارک علم و فناوری :
1-اخذ مجوز مرجع منطقه ای مالکیّت فکری و ثبت اختراع جهت صدور تأییدیه.
2-برگزاری پیوسته کارگاه ها و دوره های آموزشی .
3-برگزاری سلسله جشنواره های بورس ایدهها در انرژی.
4-برگزاری نشست های تخصصی با موضوع کار آفرینی با کار آفرینان برگزیده کشور.
5-جذب و حمایت از هسته های تحقیقاتی دانشگاهی در حوزه فناوری های نوین.
6-حضور واحدهای فناور در نمایشگاههای تجاری ملی و بین المللی .
معرفی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه :
دانشگاه سمنان در راستای توسعه و تعمیق هرچه بیشتر ارزش های اسلامی و انقلابی و همچنین تقویت باورهای دینی و اخلاقی دانشگاهیان اقدام به بررسی و آسیب شناسی مسائل پیش رو و اتخاذ سیاست ها و راهبردهای لازم جهت تقویت این مهم با جلب مشارکت نهادهای ، عقیدتی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی موجود در دانشگاه با انجام برنامه ریزی و نظارت بر اجرای فعالیت های مرتبط در این خصوص برای شکوفایی هر چه بیشتر فعالیت های فرهنگی و انقلابی نموده است.
این دانشگاه در راستای تعمیق هر چه بیشتر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و ایجاد بستر مناسب جهت پرورش تفکرات و اندیشه های دینی دانشگاهیان اقدام به ایجاد شرایط مناسب جهت تحقق این مهم با اهتمام دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه و مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نموده است.
از اقدامات شاخص انجام شده توسط دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه در راستای تبیین ارزش های اسلامی و تعمیق آگاهی های دینی و اعتقادی دانشگاهیان می توان به :
- ساماندهی و برگزاری نماز جماعت در اماکن دانشگاه
- اعزام کاروان های زیارتی دانشگاهیان به اماکن مقدس
-برگزاری کارگاه دانش افزایی و هم اندیشی اساتید با موضوعات روز جامعه جهت افزایش بصیرت
- راه اندازی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مرکز سمنان به عنوان برنامه ای عملی برای ایجاد وحدت و همگرایی هر چه بیشتر میان حوزه و دانشگاه و نیز مرکزی برای تربیت دانشگاهیان مشتاق و مؤمن به اسلام و انقلاب برپایه نظام اندیشه و علوم اسلامی برای تحقق هر چه بیشتر دانشگاه اسلامی می باشد. در این حوزه ، دانشجویان علاقه مند در کلیه مقاطع تحصیلی ، دانش آموختگان و همچنین استادان فرهیخته استان می توانند با فراگیری علوم و معارف اسلامی و دریافت نظام اندیشه دینی در عرصه معرفتی و معنوی ، دانش و بینش خود را ارتقاء داده و در جهت تعالی و تکامل هرچه بیشتر جامعه حرکت نمایند . این مرکز هم اکنون با جذب بیش از 150 معرفت جو در غالب معرفت جویان خواهر و برادر در راستای رشد و توسعه هر چه بیشتر اندیشه ها و آگاهی های دینی و اسلامی دانشگاهیان فعالیت می نماید.
-برگزاری طرح حکت دانشجویی با هدف توانمند سازی نیروهای متدین بر اساس تعلیم ،تبلیغ ،تزکیه
-حمایت از تشکلهای دانشجویی
-ترویج ، تبیین و برگزاری ازدواج های دانشجویی
-برگزاری فعالیت های قرآنی و نهضت تفسیر
-برگزاری حلقه های معرفت و مشاوره
-همراهی با رسانه های مجازی و پشتیبانی محتوایی نشریات
-تشکیل شورای مطالعات راهبردی اساتید و دانشجویان ،گام های اساسی نهاد در این زمینه می باشد.
در همین راستا معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه که به عنوان معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مادر و منتخب استان ، متولی سیاستگذاری مشترک و همپوشانی و تقویت فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان نیز می باشد در سطح دانشگاه نیز با راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی ، گام عملی مهم دیگری در راستای فراهم نمودن یک فضای مناسب و منطقی برای تبادل مباحث دانشجویی با دیدگاه های مخالف و منتقد در دانشگاه ایجاد نموده است.
دانشگاه سمنان در راستای تحقق دانشگاهی متناسب با مبانی و ارزش های اسلامی با حمایت از فعالیت های تشکل های مختلف با سلایق متنوع در قالب بسیج دانشجویی ، انجمن اسلامی دانشجویان و مجمع اسلامی دانشجویان در این راستا گام های ارزشمندی برداشته است.
این دانشگاه همچنین با هدف زمینه سازی رشد خلاقیت های فرهنگی و ساماندهی خواسته ها و تلاش های خود انگیخته فرهنگی ، هنری و اجتماعی دانشجویان و در راستای حمایت و هدایت این نوع از فعالیت ها اقدام به تقویت کانون های فرهنگی و علمی دانشجویی نموده و توانسته است با این حمایت ها بستر ایجاد 10کانون را در دانشگاه فراهم نماید.
دانشگاه سمنان همچنین در راستای ایجاد گفتمان علم گرایی در میان دانشجویان و پایش استعدادهای نخبه اقدام به ایجاد پژوهش سرای دانشجویی جهت تحقق نموده است و توانسته است تاکنون به لطف پروردگار 52 انجمن علمی را در دانشگاه فعال نماید.
این دانشگاه همچنین در راستای حمایت از فعالیت های علمی دانشجویان توانسته با حمایت از نشریات دانشجویی به عنوان نمود عینی فعالیت های علمی دانشجویی بستر ساز نشر دستاوردهای علمی دانشجویان شده و موجب دسترسی بهتر و نیز شتاب بیشتر کارهای علمی دانشجویی و ایجاد رقابت سالم و همچنین تقویت روحیه خود باوری دانشجویان با راه اندازی 90نشریه دارای مجوز به صورت فصلنامه ، گاهنامه و ماهنامه دارای گردیده است .
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سمنان به عنوان معاونت فرهنگی واجتماعی دانشگاه منتخب و مادر، میزبان اتاق فکر استانی برای بررسی مسائل مختلف استان می باشد تا به این طریق دسترسی متقابل دولت و جامعه دانشگاهی استان به یکدیگر امکان پذیر شود.
مکانهای فرهنگی و مذهبی موجود دردانشگاه :
- مسجد امام علی (ع)
- نمازخانه های دانشکده ها و خوابگاه ها
-پردیس شهدا
-خانه فرهنگ
-حسینیه خوابگاه برادران
امکانات رفاهی ورزشی دانشگاه سمنان :
آنچه که در دنیای امروز برای اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان به صورت یک ضرورت به چشم می خورد تلاش در راستای ارتقاء سلامت و کیفیت بهره وری از اوقات فراغت می باشد، دانشگاه سمنان نیز جهت تحقق این مهم اقدام به گسترش کمیت و کیفیت اماکن رفاهی خود متناسب با رشد چشمگیر خود در سالیان گذشته نموده است.
فضاهای ورزشی موجود در دانشگاه :
- سالن ورزشی فجر با ظرفیت 3500نفر
- زمین چمن طبیعی و پیست دوومیدانی
- زمین چمن مصنوعی شماره یک و دو خوابگاه فرهیختگان
- سالن تیر اندازی
- سالن بدنسازی
- سالن کوثر (خواهران)
- زمین فوتسال ساحلی
- پیست دوچرخه سواری خوابگاه فرزانگان
- ایستگاه تندرستی موجود در خوابگاه ها
- مجموعه فضاهای ورزشی روباز در خوابگاه فرهیختگان (والیبال ، بسکتبال و..)
- مرکز مشاوره ورزشی وتندرستی
- مرکز اسپیرومتری
- مرکز علوم ورزشی
- مرکز سلامتی و تندرستی
- سالن سرپوشیده خواهران
مرکز بهداشت و سلامت :
با عنایت به حضور بیش از 15000نفر دانشجو و 1000نفرعضو هیأت علمی و غیر هیأت علمی در مجموعه دانشگاه سمنان و ضرورت ایجاد فضای امن و سالم جهت رشد و تعالی جامعه دانشگاهی ، خدمات مرکز بهداشت و سلامت دانشگاه به علت موقعیت مکانی مناسب و نیز برخورداری از امکانات مطلوب ، مورد استقبال چشمگیر جامعه دانشگاهی دانشگاه سمنان قرار گرفته است.
امکانات مرکز بهداشت و سلامت :
حضور پزشکان عمومی در ساعات اداری جهت پاسخگویی به مراجعین جهت درمان و مشاوره.
وجود واحد دندانپزشکی به همراه تجهیزات مورد نیاز جهت ویزیت و درمان مراجعه کنندگان
اتاق درمان سرپایی جهت بستری سرپایی ، تزریقات و پانسمان و دیگر امور درمانی به صورت مجزابرای آقایان وخانم ها
داروخانه
آمبولانس
فعالیتها :
1-اجرای طرح پایش سلامت دانشجویان جدید الورود به طور سالیانه .
2-بازدید و نظارت بر وضعیت بهداشتی خوابگاه ها و دانشکده ها.
3-بازدید و نظارت دوره ای بر وضعیت بهداشتی اماکن تغذیه ای .
4-پیگیری وضعیت درمانی دانشجویان بستری در بیمارستان .
5-دعوت از متخصصین جهت ویزیت دانشجویان و پرسنل .
6-برگزاری برنامه های مختلف آموزشی به صورت همایش ، سخنرانی و کارگاه جهت دانشجویان و پرسنل .
مرکز مشاوره دانشجویی :
کلیه خدمات این مرکز به صورت کاملا تخصصی و ویژه جامعه دانشگاهی به خصوص دانشجویان عزیز می باشد .
هدف مرکز :
هدف محوری این مرکز همواره بر رشد و افزایش سطح توانمندیها ، استعدادها و به طور کلی ارتقاء سطح سلامت روان دانشجویان در سطوح زیر بوده است :
پیشگیری اولیه یا پیشگیری از بروز مشکلات روان شناختی .
پیشگیری ثانویه به منظور مداخله ، درمان و کاهش طول دوره اختلال و برقراری حمایت های لازم.
پیشگیری سطح سوم یا پیشگیری از توسعه اختلال از طریق خدمات حمایتی ،مددکاری ، بستری ، تغییرات محیطی و معرفی به روانپزشک.
خدمات مرکز مشاوره :
1- مشاوره و روان درمانی فردی .
2-دارو درمانی و خدمات روانپزشکی
3-خانواده درمانی .
4-مشاوره گروهی .
5-برگزاری سخنرانی ، همایش و کارگاه های آموزشی .
6-ایجاد دفتر ارتقای تحصیلی و تعامل دانشگاه با خانواده
خدمات اداره تغذیه :
دانشگاه سمنان به عنوان بزرگترین دانشگاه استان جهت پذیرایی از دانشجویان ، اساتید و همکاران، روزانه بیش از 8000 پرس غذا در هر وعده تهیه و توزیع می نماید. این دانشگاه جهت انجام پشتیبانی مناسب و رفاه حال دانشگاهیان سمنان اقدام به توسعه کمی و کیفی سالن های غذا خوری خود نموده است ، که باتوجه به ساختار موجود قابلیت ارائه خدمات و پشتیبانی از مراسم های در سطح ملی و بین المللی به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های پذیرایی در نوع خود در استان را دارا می باشد.
سالنهای غذا خوری موجود در دانشگاه :
- سالن غذا خوری پردیس
- سالن غذا خوری مهندسی
- سالن غذا خوری هنر
- سالن غذا خوری دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
- سالن غذا خوری دانشکده منابع طبیعی
- سالن غذا خوری آموزشکده دامپزشکی
- سالن غذاخوری آزاد زیتون
امکانات خوابگاهی دانشگاه :
دانشگاه سمنان جهت افزایش رفاه دانشجویان خود اقدام به اسکان دانشجویان در مجموعه خوابگاهی خود با ظرفیت بیش از 4000 نفر نموده است که در فضایی بسیار نزدیک به دانشکدههای دانشگاه ساخته شده است و همچنین سرویسهای منظم رفت و آمد بین مجموعه های خوابگاهی و مراکز آموزشی دانشگاه و برخی از میادین اصلی شهر سمنان دایر است.
تهیه و تنظیم: