پنجمین اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در دانشگاه سمنان افتتاح شد
اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی استان سمنان با حضور عضو شورای راهبری اندیشکده های حکمرانی و قانون گذاری و معاون اجرایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، نماینده ولی فقیه در استان و دیگر مسئولان استانی و شخصیتهای علمی در دانشگاه سمنان آغاز به کار کرد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان ؛ محمد فرهادی عضو شورای راهبردی اندیشکده های حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آئین آغاز به کار این اندیشکده در دانشگاه سمنان گفت : هدف از ایجاد این اندیشکدهها ایجاد یک شبکه نخبگانی از تمام کشور ، به منظور استفاده از دانش و توانمندی آنان برای اصلاح سیستم حکمرانی و رفع نوافص موجود است .
محمد فرهادی با بیان اینکه تا کنون بیشتر بازوی پژوهشی و علمی مرکز پژوهش های مجلس از نخبگان و دانشمندان مستقر در تهران بودند گفت : با ایجاد این اندیشکده ها از توان پژوهشی و علمی هر استان برای رفع مشکلات آن استان استفاده می شود و از نظرات آنان در امر قانون گذاری و حکمرانی در مجلس شورای اسلامی استفاده می شود .
معاون اجرایی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی را از اهداف افتتاح این اندیشکده ها عنوان کرد و افزود : این اندیشکده ها تا کنون در استانهای کرمان ، گیلان ، آذربایجان شرقی و مازندران افتتاح و تا اسفند ماه در 11 استان هدفگذاری شده و به تدریج در سراسر کشور آغاز به کار خواهند کرد .
فرهادی با بیان اینکه این اندیشکدهها از ظرفیت دانشگاهها و مراکز پژوهشی استان استفاده و در دانشگاه مادر استان مستقر میشوند افزود : این اندیشکده ها دارای یک شورای معین متشکل از روسای دانشگاه ها ، یک شورای علمی متشکل از منتخبان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاهها و خبرگان اجرایی هر استان و یک مدیر اندیشکده از اعضای هیات علمی همان استان است .
وی ، تدوین برنامه هفتم توسعه کشور را مهمترین کار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد .
عضو شورای راهبردی اندیشکده های حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت علمی استان سمنان و تحصیل یک دانشجو به ازای هر هفت نفر در این استان، خاطرنشان کرد: نخبگان و خبرگان استان ، در اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایدهپرداز باشند.
فرهادی با اشاره به دسیسه دشمن با بزرگنمایی مشکلات کشور، افزود: القای بزرگنمایی مشکلات نشان از نبود نظام حکمرانی مرتب بر جامعه رسانه است و باید در این زمینه بیشتر کار شود.
رئیس دانشگاه سمنان و رئیس دانشگاه معین استان نیز با ارائه گزارشی از وضعیت علمی دانشگاه سمنان دررتبه بندی های ملی و بین المللی گفت: نخبگان دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند و در تحولات جامعه نقشی موثر و تعیینکننده دارند و باید استفاده از این ظرفیت مورد توجه باشد.
دکتر مسعود نصیری زرندی با بیان اینکه نخبگان سرمایههای یک جامعه هستند و باید با همراهی و استفاده از نخبگان برای توسعه و اعتلای کشور تلاش کرد اظهار داشت : توجه به نخبگان در سالهای گذشته مطلوب نبوده است و اکنون ضرورت دارد با همراهی دولت زمینه توسعه با همراهی نخبگان و دانشمندان میسر شود.
دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در استان سمنان نیز با بیان اینکه مرکز اندیشکده حکمرانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در شناسایی نیروهای متخصص موثر است گفت : اندیشکده به مسائل استان به صورت اختصاصی میپردازد و مسایلی که در مرکز تهران دیده نشود به مرکز پژوهشهای مجلس گزارش ، که این گزارشها در بومی سازی قوانین تاثیرگذر است.
داوود فیض افزود :مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با راه اندازی این اندیشکده ها بازوان قدرتمندی از نیروهای علمی و نخبه استان ها را بکار می گیرد تا از ظرفیت آنها استفاده کند.
دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در استان سمنان تاکید کرد: در اندیشکده هر استان خروجی به دست آمده در اختیار مرکز پژوهش های مجلس قرار میگیرد و بعد به فراکسیونهای مجلس ارایه و منجر به قانون خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان هم در این مراسم با اشاره به سرمایه انسانی در استان سمنان گفت : سمنان جزو سه استان در کشور است که طرح روستا فن به منظور اشتغالزایی و جلوگیری از مهاجرت از روستاهاست .
محمدرضا صادقی افزود : استفاده از ظرفیت نخبگان مسیر توسعه را هموار و تسریع میکند و این رویکرد در دولت سیزدهم با اهتمام ویژه دنبال میشود.
وی با اشاره به ظرفیت روستاهای استان سمنان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، افزود: حمایت از جوانان و نخبگان به منظور اشتغالزایی در روستاها از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم و استان سمنان است.
دکتر مجید میر محمد خانی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان نیز در این آیین گفت: ۹ مرکز تحقیقات پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی استان فعال است و پژوهشگران این دانشگاه ظرفیتی ایدهپرداز و موثر در توسعه کشور هستند.
دکتر مهدی منصوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان نیز در این آیین گفت: ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در زمینه علوم انسانی مشغول به تحصیل هستند که ظرفیت خوبی برای همراهی در اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی هستند.
در پایان آئین آغاز به کار این اندیشکده، احکام اعضا و مدیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی استان سمنان به آنان اعطا شد.
نظر دهید