ایجاد اندیشکده ها در دستور کار مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور
نشست دبیران هم اندیشی دانشگاههای استان باحضور روسای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان و حضور مجازی رئیس مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور به میزبانی دانشگاه سمنان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان ؛ دکتر مرتضی فاضلی مقدم رئیس مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت ضمن تاکید بر برگزاری نشست های تخصصی گفت : ایجاد اندیشکده ها به عنوان فصل جدید و فعالیت مهم در دستور کار قرار گرفته است که تلاش می شود اساتید را در فرآیند تصمیم سازی کشور قرار دهند و این موضوع با قوت بیشتری دنبال می شود .
دکتر فاضلی مقدم گفت : اندیشکده ها محصولات دانشکده ، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را به بسته سیاستی تبدیل می کنند و واسط بین نظام مسائل حکمرانی و مدیریت کشور و تخصص های موجود در دانشگاه هستند و سعی می کنند برای هر گونه از مسائل کشور، ایده ها و راهکارهایی را پیدا کنند و آنها را در قالب بسته های سیاستی تنظیم و در اختیار مدیران قرار دهند .
وی حضور موثر مدیران در اندیشکده را یادآور شد و گفت : پیش بینی شده است 20 تا 30 درصد اعضای اندیشکده ها از مدیران باشند یا در گذشته تجربه مدیریت اجرایی را در حوزه ارتباط با موضوع فعالیت اندیشکده داشته باشند .
وی گفت : اندیشکده ها بر روی مسائل و موضوعاتی متمرکز می شوند که چالش و مساله نظام حکمرانی کشور هستند و شیوه پیوند زدن راهکارهای تخصصی ارائه شده از سوی اساتید با توجه به محدودیت ها و اولویتها و اقتضائات مدیریتی هر حوزه توسط این مدیران رقم می خورد .
رئیس مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی شاگرد پروری را دومین ماموریت این مرکز برشمرد و گفت: نقش مهم اساتید علاوه بر آموزش و پژوهش، تصمیمسازی و شاگردپروری است.
دکتر فاضلی مقدم افزود : براساس نگاه و رهنمودهای مقام معظم رهبری، وظیفه استاد دانشگاه فقط آموزش و مدرس و تحقیق نیست؛ بلکه علاوه بر اینها نقش استاد در تصمیم سازی و شاگردپروری، بسیار اهمیت دارد و نظرات تخصصی اساتید باید در تصمیمگیریهای مدیران برای رفع مشکلات کشور دیده شود
دکتر سیف الله سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان نیز در این نشست ، تمرکز فضای دانشگاهها در زمینه مسائل اعتقادی و کاربرد آن در اجتماع را نوعی سرمایه گذاری برای آیندگان برشمرد و گفت : اساتید با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و حضور دانشجویان نوورود در دانشگاهها برنامه هایی را در زمینه امید آفرینی داشته باشند زیرا در آینده دانشجویان و نیز در طی مسیر تحصیلی آنان بسیار تاثیر گذار است .
رئیس دانشگاه سمنان خواستار برنامه ریزی برای مناسبت های مختلف از سوی دبیران هم اندیشی دانشگاه های استان شد و گفت : دفاتر هم اندیشی دانشگاه ها برای دو مناسبت 13 آبان و 16 آذر برنامه ریزی مناسبی داشته باشند و اساتید نیز در کلاس های درس به تبیین این دو واقعه مهم تاریخی نیز بپردازند .
حجت الاسلام کهساری رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان سمنان نیز در این نشست بر توجه مراکز هم اندیشی به مسائل روز جامعه در کنار مسائل تخصصی تاکید کرد و گفت: نشست های هم اندیشی اتاق فکری برای کمک به مدیران دانشگاه ها است .
حجت الاسلام کهساری برگزاری جلسات آموزشی به صورت عمومی و تخصصی و برگزاری جلسات شورای هم اندیشی دانشگاه ها را از مواردی عنوان کرد که از سوی دبیران هم اندیشی مورد انتظار است .
حجت الاسلام کهساری ، راه اندازی اندیشکده ها و برگزاری جلسات دانش افزایی برای اساتید را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید در دستور کار دبیران هم اندیشی قرار گیرد .
در این نشست دکتر مجید قلهکی عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان به مدت سه سال به عنوان دبیر استانی هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه های استان سمنان منصوب و معرفی شد .
دکتر قلهکی در سال ۱۴۰۳ به عنوان عضو هیئت علمی نمونه کشوری و در سال ۱۴۰۱ به عنوان پژوهشگر برتر استان سمنان انتخاب شد .
نظر دهید